Terug naar het overzicht
Training

Train de Trainer vakdocenten: Lesgeven over relaties en seksualiteit

Voor de Stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit zijn twee Train de Trainers ontwikkeld voor GGD-professionals die met scholen aan dit thema werken. Idealiter worden de trainingen in deze volgorde gevolgd:

  1. De Train de Trainer Werken aan een veilige en seksueel integere sfeer‘. Deze training richt zich op hoe je een schoolteam als geheel traint in het werken aan sociale veiligheid ten aanzien van relaties en seksualiteit op school. Daarover lees je hier meer.
  2. De Train de Trainer Lesgeven over relaties en seksualiteit. Deze richt zich specifiek op het trainen van (vak)docenten die les gaan geven over dit thema. Daarover lees je hieronder meer.

Over de Train de Trainer ‘Lesgeven over relaties en seksualiteit’

Dit aanbod is bedoeld voor Gezonde School-adviseurs/trainers die trainingen geven aan (vak)docenten/leerkrachten die les (gaan) geven over het thema relaties en seksualiteit.

In deze Train de Trainer leer je meer over seksuele vorming, seksuele ontwikkeling, beschikbare lesmaterialen, seksueel gedrag van jongeren en hoe in te spelen op specifieke schoolsituaties en de onderwerpen die bij de verschillende leeftijdsfasen passen. Je doet kennis en inspiratie op om jouw eigen training op maat te geven en scholen en docenten te begeleiden bij specifieke vragen.

De Train de Trainer bestaat uit een training van een dagdeel en een e-learning.

Voor 2023 is alleen nog de volgende trainingsdatum beschikbaar:

  • donderdagmiddag 12 oktober, 12.30-16.30 uur, online via Zoom

Je meldt je aan via een e-mail naar infotrainerspool@seksuelevorming.nl.Vermeld hierin je naam, functie en de organisatie waar je werkt.

Je vindt de e-learning op het Rutgers leerportaal. Ben je daar voor het eerst? Dan moet je eerst nog even een account aanmaken. Dit doe je heel eenvoudig via de knop ‘Nieuw account aanmaken’.

Ga naar deze e-learning

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.