Terug naar het overzicht
E-learning

E-learning zorgprofessionals: Zorg op school

Op school aandacht besteden aan relaties en seksualiteit is niet alleen een taak van docenten. Schoolmaatschappelijk werkers, vertrouwenspersonen en JGZ-verpleegkundigen krijgen te maken met zorgen en problemen van leerlingen op dit vlak. Hoe kom je erachter of er iets speelt omtrent seksuele grensoverschrijding, seksuele oriëntatie of genderidentiteit? En of er sprake is van een risico op onbedoelde zwangerschap? In deze e-learning leer je hoe zorgprofessionals op school ondersteuning kunnen bieden. En hoe ze problemen vóór kunnen zijn.

Aan de hand van opdrachten, casuïstiek, filmpjes en audiofragmenten krijg je een idee van problematiek die kan spelen bij leerlingen zonder dat dit misschien aan de oppervlakte komt, wat risicofactoren zijn, hoe je problematiek in beeld krijgt en wat een zorgprofessional kan betekenen voor leerlingen.

De e-learning duurt 1 tot 1,5 uur. Ben je voor het eerst op het Rutgers leerportaal waar de e-learning staat? Dan moet je eerst nog even een account aanmaken. Dit doe je heel eenvoudig via de knop ‘Nieuw account aanmaken’.

 

Bekijk de e-learning

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.