Terug naar het overzicht
Tool

Digitaal Veiligheidsplan: gestructureerd werken aan sociale veiligheid

Het Digitaal Veiligheidsplan (DVP) is een belangrijk hulpmiddel als een school of schoolbestuur wil werken aan een veilig en inclusief schoolklimaat:

  • Inventariseren: Met het DVP wordt duidelijk wat de school allemaal al doet op het gebied van sociale veiligheid en seksuele integriteit, maar ook waar er wellicht nog verbeterpunten en ‘blinde vlekken’ zijn.
  • Plannen en uitwerken: Met het DVP kan de school een op maat gemaakt plan creĆ«ren, dat bij de school past qua visie en waarden, leerlingenkenmerken, teamcompetenties, enzovoort.
  • Borgen: Het DVP is ook een hulpmiddel om visie, doelen en afspraken vast te leggen in beleid, zodat de aandacht en afspraken voor een veilig en inclusief schoolklimaat geborgd blijven op de langere termijn.

Het Digitaal Veiligheidsplan is een flexibele digitale tool die je als Gezonde School-adviseur ook in kunt zetten in je advisering op school.

Er zijn aparte versies voor scholen en voor schoolbesturen.

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe het Digitaal Veiligheidsplan werkt: (5) Hoe werkt het Digitaal Veiligheidsplan? – YouTube.

 

Ga naar deze tool

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.